De+Groot+heemraad+Stichtse+Rijnlanden
Nieuws
© Ulco Wesselink

De Groot heemraad Stichtse Rijnlanden

Melkveehouder Bert de Groot uit Kamerik is gisteren benoemd tot hoogheemraad van De Stichtse Rijnlanden.

De Groot is momenteel ook voorzitter van LTO Noord Woerden en omstreken. Deze functie legt hij neer. 'Beide functies zijn lastig met elkaar te combineren. Je kunt tegenstrijdige belangen hebben.'

Om dezelfde reden stopt De Groot ook als secretaris van coöperatie KTC Zegveld en bestuurder van het agrarisch collectief Rijn, Vecht en Venen.

Coalitie

De Groot neemt plaats in het college namens de geborgde fractie Landbouw, Natuur en Economie (LNE), waarin Ongebouwd, Gebouwd en Natuur zijn verenigd. De overige coalitiepartijen zijn Water Natuurlijk, PvdA en CDA.

Naast De Groot worden Guus Beugelink (Water Natuurlijk), Constantijn Jansen op de Haar (PvdA) en Bernard de Jong (CDA) hoogheemraden van De Stichtse Rijnlanden.

Vergadering

De partijen hebben woensdagavond het coalitieakkoord en de kandidaten voor het dagelijks bestuur aan de overige fracties gepresenteerd.

De definitieve benoeming van de beoogde leden van het dagelijks bestuur vindt plaats tijdens een vergadering van het algemeen bestuur op woensdag 27 mei.

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer