Rijnlanden start inspectie en beregenen dijken

De Stichtse Rijnlanden start vanwege de droogte donderdag met het beregenen en inspecteren van de veendijken in haar werkgebied.

Rijnlanden+start+inspectie+en+beregenen+dijken
© Stichtse Rijnlanden

Het beregenen van de dijken langs de Grecht, de Wierickes en de Geer gebeurt preventief. Zo wordt voorkomen dat mogelijke schade ontstaat door het uitdrogen van dijken of de schade verergert.

De dijken worden voorlopig twee keer per week beregend. Ook starten deze week inspecties van de keringen die tijdens vorige droogteperiodes gevoelig bleken voor schade.

Beregenen

Voor de klei-op-veendijken in het gebied zijn extra maatregelen nodig. Door uitdroging kunnen kleine scheuren en barsten ontstaan. Om dat te voorkomen, beregent het waterschap vanaf donderdag verschillende kleinere dijken.

'De ervaring van voorgaande droge jaren met beregening, leert dat zo wordt voorkomen dat scheuren groter worden en dat meer scheuren ontstaan', meldt De Stichtse Rijnlanden.

Waterkwaliteit

Het waterschap houdt ook de waterkwaliteit en de hoeveelheid water extra in de gaten. Op dit moment zijn er geen problemen. Het waterschap weet voldoende water in sloten en kanalen te krijgen en houden. Via de Lek kan nog voldoende water worden ingelaten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  23° / 12°
  5 %
 • Woensdag
  27° / 12°
  20 %
 • Donderdag
  27° / 16°
  30 %
Meer weer