Dijksma+wil+in+gesprek+over+bodem
Nieuws
© Dirk Hol

Dijksma wil in gesprek over bodem

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) nodigt agrarisch ondernemers uit om met haar in gesprek te gaan over bodemvruchtbaarheid tijdens het tweede Boerenforum.

In een uitnodiging namens het ministerie van Economische Zaken zegt Dijksma dat ze het belangrijk vindt dat individuele agrarische ondernemers zelf direct deel kunnen nemen aan discussies over belangrijke thema's.

Ideeën en kennis

De bewindsvrouw is daarom het Boerenforum gestart als platform voor het uitwisselen van ideeën en kennis over actuele thema's. 'De agrarische sector in Nederland is krachtig, vindingrijk en innovatief. In de praktijk leven veel interessante ideeën over het agrarische bedrijf', aldus Dijksma.

Steeds meer agrariërs worstelen volgens de staatssecretaris met het behoud van een goede bodemconditie. Staan kortetermijnbelangen een duurzaam bodembeheer in de weg en wat is duurzaam bodembeheer eigenlijk?, vraagt ze zich af.

Lage Zwaluwe

Het tweede Boerenforum vindt plaats op maandag 29 juni vanaf 11.30 uur op het akkerbouwbedrijf van de familie Segeren in Lage Zwaluwe. Ondernemers die bij de bijeenkomst aanwezig willen zijn, kunnen zich vooraf aanmelden via de website van EZ.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  10° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
Meer weer