Nederlandse appels en peren naar India

India zal de komende maanden de laatste controles afronden om de export van Nederlandse appels en peren mogelijk te maken na de fruitoogst in september.

Nederlandse+appels+en+peren+naar+India
© Peter Wijnands

Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken is dat donderdag overeengekomen met de Indiase minister van Landbouw. Met de export van appels en peren naar India is op termijn 15 miljoen euro gemoeid.

Een miljard consumenten

Dijksma: 'Het Nederlands fruit verovert de wereld. India is een prachtland voor de export. De Indiase overheid doet er alles aan om ruim een miljard consumenten na onze oogst in de zomer te laten genieten van Nederlandse appels en peren.'

Door de Russische boycot op groenten en fruit uit de Europese Unie, is Nederland samen met de sector op zoek naar alternatieve afzetmarkten voor Nederlandse landbouwproducten.

Alternatieve afzetmarkten

India is één van die alternatieve afzetmarkten waar veel kansen liggen voor Nederland. Eerder werd bijvoorbeeld al markttoegang bereikt om Nederlandse peren naar Mexico, Brazilië en China te exporteren.

Jarenlang is India vrijwel gesloten geweest voor import en waren handelsbarrières groot. Met het aantreden van president Modi staat India steeds meer open om internationaal economische relaties aan te gaan.

Verbetering handelsrelaties

Het bezoek dat staatssecretaris Dijksma samen met minister-president Rutte en minister Ploumen van Buitenlandse Handel aan het land brengt staat dan ook voor een groot deel in het teken van verbetering van de handelsrelaties, waarbij landbouw een grote rol speelt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer