Normale+procedure+nertsenhouder+Haps
Nieuws
© Douwe Korting

Normale procedure nertsenhouder Haps

Met de vergunningaanvraag van een nertsenbedrijf in het Brabantse Haps is helemaal niets mis. Dat blijkt uit de beantwoording van Kamervragen door staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ).

Tjeerd van Dekken (PvdA) meende dat het ging om uitbreiding van een nertsenfokkerij. Hij wilde daarover uitleg van de staatssecretaris.

Die laat nu weten dat het gaat om een vergunningaanvraag in het kader van de Natuurbeschermingswet. De vergunning moet worden geactualiseerd ten behoeve van opkoop van ammoniakrechten.

Geen uitbreiding

Dijksma voegt er aan toe dat het, anders dan Van Dekken suggereert, niet gaat om een uitbreiding van aantal dieren maar om een bestaande situatie.

Bovendien is voldaan aan de voorwaarde van de Brabantse zorgvuldigheidsscore veehouderij (BZV) dat een dialoog wordt gevoerd met de omgeving.

Hoger beroep

Een uitbreiding van het nertsenbedrijf zou overigens niet illegaal zijn, omdat op dit moment de Wet verbod pelsdierhouderij buiten werking is. Dijksma weet niet wanneer de rechter uitspraak doet in het hoger beroep dat ze hier tegen aantekende.

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / -1°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 5°
  20 %
Meer weer