Vrijstelling+Tracer+in+steenfruit
Nieuws
© foto: Wikipedia.nl

Vrijstelling Tracer in steenfruit

Voor de bestrijding van de suzuki-fruitvlieg hebben telers van kersen, pruimen en abrikozen dit jaar ook de mogelijkheid om het middel Tracer te gebruiken.

De vrijstelling van het insecticide voor de steenfruitgewassen kondigde staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) deze week aan in een brief aan de Tweede Kamer met antwoorden op vragen van VVD-Kamerlid Helma Lodders.

Aanvraag NFO

Dijksma meldt dat het besluit om Tracer vrij te stellen is genomen en dat op korte termijn publicatie volgt in de Staatscourant. Met name de NFO heeft zich sterk gemaakt voor de tijdelijke toelating van het middel vanwege de problemen met suzuki-fruitvlieg.

Vorig jaar kreeg Tracer al een reguliere toelating in houtig kleinfruit. Aan het gebruik zijn strenge driftbeperkende maatregelen verbonden. Die zullen ongetwijfeld ook gaan gelden voor de toepassing in steenfruit.

Exirel

Eerder deze week maakte Dijksma al bekend dat ook het middel Exirel een vrijstelling krijgt voor toepassing in kers vanwege de bestrijding van de suzuki-fruitvlieg.

Weer

 • Woensdag
  21° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer