Biologisch onderzoek goedgekeurd

Het ministerie van Economische Zaken honoreert zeven onderzoeksprojecten voor de biologische landbouw- en voedingssector.

Biologisch+onderzoek+goedgekeurd
© Bionext

In een reactie zegt Bionext verheugd te zijn over de goedkeuring. Volgens de ketenorganisatie draagt het onderzoek bij aan de verdere ontwikkeling van biologische ketens en verstevigt het de aansluiting van de biologische sector bij de Topsectoren.

Staatssecretaris Dijksma besloot eerder een miljoen euro beschikbaar te stellen voor onderzoeksprojecten ten behoeve van de biologische landbouw.

Afstemming en invulling

Bionext werd door het ministerie aangewezen om in afstemming met Wageningen UR, het Louis Bolk Instituut en het bedrijfsleven advies te geven over de invulling van dit bedrag.

In totaal zijn twaalf onderzoeksvoorstellen ingediend, die zijn beoordeeld door de Topsectoren. Inhoudelijk voldoen alle projecten, op basis van het beschikbare budget zijn zeven meerjarige projecten uiteindelijk gehonoreerd.

Zowel bio als gangbaar

Een belangrijk criterium voor de inhoud van de projecten is de relevantie voor zowel de biologische als de gangbare sector. Een overzicht van de toegekende projecten is te vinden op de website van Bionext.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer