BASF test biologisch middel in tulpen

Voor de bestrijding van vuur in tulpen test fabrikant BASF dit jaar de werking van een bacteriepreparaat in combinatie met gangbare chemische producten.

BASF+test+biologisch+middel+in+tulpen
© Nieuwe Oogst

Een proef met het nieuwe biologische product wordt uitgevoerd in samenwerking met Agrifirm Plant bij Floratuin in Julianadorp.

Technisch voorlichter Wilco Bonekamp van BASF legt uit dat in acht verschillende bestrijdingsschema's wordt beoordeeld wat het beste tijdstip is om het biologische middel toe te passen eventueel in een gecombineerde bespuiting met chemische middelen.

Meewaarde

'Uit eerdere proeven weten we dat het bacteriepreparaat een dodende werking heeft op schimmels. Nu gaan we testen of de grootste meerwaarde ligt aan het begin van de teelt, rond de bloei of juist in de periode kort voor de oogst.'

Tijdens een open dag gisteren voor voorjaarsbloeiers op de onderzoekslocatie in Julianadorp werd duidelijk dat op dit moment nog geen verschil is te zien tussen de objecten. Dat geldt ook voor de vergelijking met de onbehandelde tulpen en het volledig chemische schema.

Toelatingsprocedure

Volgens Bonekamp kan het nog enkele jaren duren voordat het bacteriepreparaat een toelating krijgt als schimmelbestrijder. 'Vooralsnog is de toelatingsprocedure gelijk aan die van chemische stoffen.' BASF test het product naast tulp ook in andere gewassen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer