Dijksma%3A+nertsenverbod+geldt+nog
©

Dijksma: nertsenverbod geldt nog

Het is nog steeds verboden om nieuwe bedrijven met pelsdieren op te starten of bestaande pelsdierhouderijen uit te breiden in aantallen dieren. Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) aan de Tweede Kamer.

De Haagse rechter stelde vorige week de wet buiten werking die de pelsdierenhouderij in Nederland verbiedt. Volgens Dijksma is die maatregel direct weer opgeschort als gevolg van het instellen van hoger beroep door EZ.

De Nederlandse Federatie van Edelpelsdierenhouders (NFE) heeft vorige week de rechtbank gevraagd de opschorting van het buiten werking stellen van de wet ongedaan te maken. De rechtbank moet hierover nog een besluit nemen.

Uitgevoerd en gehandhaafd

'Vooralsnog is de wet echter gewoon van kracht en zal de wet worden uitgevoerd en gehandhaafd', benadrukt Dijksma. Ze heeft dat ook gemeld aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Interprovinciaal Overleg (IPO).

Weer

 • Donderdag
  16° / 14°
  90 %
 • Vrijdag
  17° / 15°
  80 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  40 %
Meer weer