Dijksma+waarschuwt+nertsenhouders
© Herman van Dinther

Dijksma waarschuwt nertsenhouders

Nertsenhouders die hun bedrijf gaan uitbreiden, doen dat op eigen risico. Die waarschuwing komt van staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ).

In een brief aan de Tweede Kamer reageert ze op de beslissing van de Haagse rechtbank. De rechter liet vorige week weten dat de Wet verbod pelsdierhouderij buiten werking is gesteld in afwachting van de behandeling van het hoger beroep dat de Staat aantekende.

Dijksma erkent dat de wet op dit moment buiten werking is. De NVWA zal daarom naleving van de begin 2013 ingegane wet ‘vooralsnog’ niet zal handhaven.

Eigen risico

‘Handelen in strijd met de Wet verbod pelsdierhouderij, bijvoorbeeld door het uitbreiden van nertsenhouderijen, is echter op eigen risico’, voegt de staatssecretaris toe. ‘Er loopt immers nog een hoger beroepsprocedure, omdat ik van mening ben dat de wet rechtmatig is.’

Die waarschuwing zal ze ook overbrengen aan de Nederlandse Federatie van Edelpelsdierenhouders (NFE). De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Interprovinciaal Overleg (IPO) krijgen eveneens bericht.

Weer

 • Dinsdag
  18° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  19° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  30 %
Meer weer