Tarwenotering fors onderuit

De termijnnotering voor voertarwe op levering later deze maand op de Matif in Parijs is deze week onderuit gegaan met meer dan 5 euro per ton.

Tarwenotering+fors+onderuit
© Nieuwe Oogst

De notering komt woensdag uit op 171 euro per ton. Eind april werd op levering in mei nog 180 euro of meer betaald voor de tarwecontracten.

In een analyse zegt beursmakelaar De Vries & Westermann dat de forse daling van de tarwenotering vooral het gevolg is van positieve berichten over de komende tarweproductie in zowel Noord-Amerika, het Zwarte Zeegebied als ook in de Europese Unie.

Tender Egypte

Kenmerkend voor de tarwemarkt op dit moment is volgens De Vries & Westermann is het toekennen van een tender voor de levering van 120.000 ton tarwe door Egypte aan Rusland voor een prijs van gemiddeld ruim 205 euro per ton.

Deze prijs is behoorlijk lager dan de bijna 216 euro die een maand geleden nog door Egypte voor een vergelijkbare tender is betaald.

Opheffen exportheffing

De Vries & Westermann gaat ervan uit dat Russische handelaren met dit lager bod anticiperen op het opheffen van de exportheffing door de Russische autoriteiten. Berichten dat dit al vanaf half mei zou gebeuren zijn niet bevestigd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 6°
  95 %
 • Zondag
  11° / 7°
  85 %
 • Maandag
  12° / 9°
  90 %
Meer weer