Tarwemarkt opnieuw wispelturig

Op de internationale graanmarkten stegen de tarwenoteringen aan het begin van de week om de laatste dagen weer te dalen als gevolg van onder meer winstnemingen.

Tarwemarkt+opnieuw+wispelturig
© Nieuwe Oogst

Op de Matif in Parijs steeg de notering van maaltarwe op levering in januari 2015 aan het begin van de week naar 192 euro per ton. Later in de week daalde deze notering tot 184,50 euro.

Exportbeperking Rusland

Vanuit Rusland zijn er volgens het weekbericht granen van RVO geruchten over mogelijke exportbeperkingen van tarwe vanwege het aanhouden van een strategische voorraad. De voorlopige ontkenning hiervan zorgde voor enige druk op de tarwenoteringen.

De stijgende trend van de tarwenotering is een gevolg van nog steeds uitstekende exportcijfers van met name de Europese Unie. Verder beoordelen analisten de wereldwijde tarwevoorraad ondanks een recordhoeveelheid toch als relatief gering vanwege de sterk stijgende consumptie.

Vorstschade wintergewassen

Juist deze beoordeling zorgt opnieuw voor volatiliteit en een wispelturige tarwemarkt. Berichten over mogelijke vorstschade aan wintergewassen in Rusland, Oekraïne en de Verenigde Staten veroorzaken al snel een reactie bij de tarwenoteringen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer