Verwachte+prijsdaling+op+tarwemarkt
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Verwachte prijsdaling op tarwemarkt

Op de tarwemarkt zijn relatief weinig handelstransacties de laatste weken omdat potentiële kopers verwachten dat de prijzen voor tarwe verder gaan dalen.

Op de Matif in Parijs daalde de termijnnotering voor voertarwe op afwikkeling in mei deze week van 184 euro naar 178 euro per ton.

Voornaamste reden voor de prijsdaling op de tarwemarkt is volgens RVO in het weekbericht granen de relatief hoge tarwevoorraden in combinatie met de redelijk goede oogstvooruitzichten voor dit seizoen.

Oogstprognose

De International Grains Council (IGC) stelde overigens de prognose voor de wereldtarweoogst van 2015-2016 wel met 4 miljoen ton naar beneden bij op 704,8 miljoen ton. Afgelopen jaar was de oogst volgens IGC nog 721,2 miljoen ton.

Bij een verbruik van 710,7 miljoen ton zal de theoretische tarwevoorraad volgend jaar afnemen met 5,9 miljoen ton tot 193,5 miljoen ton, blijkt uit de berekeningen van IGC. Deze voorraad is altijd nog goed voor ruim 14 weken consumptie.

Weer

 • Dinsdag
  4° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
Meer weer