Fusie exporteurs Greenyard en Univeg

Greenyard Foods zet alles op alles om de grote fusieoperatie met Univeg en Peatinvest zo snel mogelijk te realiseren. Het bedrijf krijgt dan een omvang van 3,7 miljard euro omzet.

Fusie+exporteurs+Greenyard+en+Univeg
© Univeg

Dit meldt het Vlaams Informatiecentrum Land- en Tuinbouw (VILT) op haar website. Univeg heeft de hoofdvestiging in Sint-Katelijne-Waver.

Begin maart werd bekend dat het bedrijf via de fusie diepvriesgroenten, fruit en groenten in bokalen en verse groenten en fruit onder hetzelfde dak wil brengen.

Complex

De voorgenomen fusie is complex. Drie bedrijven, Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest moeten samengaan en één van die bedrijven wordt nog eens partieel gesplitst.

Groenten- en fruitexporteur Univeg is veel groter dan de andere bedrijven, maar kampt met vrij hoge schulden en een dure obligatielening van 285 miljoen euro waarop het bedrijf 7,8 procent rente betaald. Dit maakt de fusie urgent, volgens het bericht.

Wereldleider

De verwachte combinatie met Univeg en Peatinvest is een volgende stap in de strategische ontwikkeling van Greenyard Foods, waarmee het bedrijf wereldleider wil worden in verse en bereide groenten en fruit, aldus VILT.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer