Joint+venture+Univeg+en+Indiaas+bedrijf
© Nieuwe Oogst

Joint venture Univeg en Indiaas bedrijf

Univeg, het grote Belgische handelsbedrijf in groenten en fruit, tekende gisteren een overeenkomst voor een joint venture met het Indiase bedrijf Mahindra ShubhLabh Services.

In de joint venture neemt Univeg een belang van 40 procent en het aandeel van Mahindra is 60 procent. De samenwerking zal zich richten op efficiëntie in de leveringsketen met focus op druiven en een selectie aan fruitsoorten.

3,5 miljoen euro investeren

Volgens Belgische media gaan beide bedrijven in eerste instantie zo'n 3,5 miljoen euro investeren in de gezamenlijke vennootschap. Later moet dat budget gaan verdubbelen.

In een reactie zegt algemeen directeur Hein Deprez van Univeg dat de samenwerking zijn bedrijf toegang biedt tot de Indiase markt. 'Bovendien biedt het netwerk van Mahindra en onze expertise wereldwijd positieve vooruitzichten voor alle betrokkenen.'

Landbouwers ondersteunen

Mahindra ShubhLabh is de landbouwtak van een grote Mahindra-groep met een totale marktwaarde van 16,7 miljard dollar. Dit onderdeel werd opgericht om landbouwers in India te ondersteunen bij het verhogen van hun productie.

Eind vorig jaar lanceerde Mahindra het fruitmerk Saboro met een breed sortiment aan fruitsoorten zoals appels, druiven en bananen. Fruit van de nieuwe joint venture zal verkocht worden onder dit nieuwe merk.

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer