Ruimer beleid spuitvrije zone Houten

Gemeente Houten hanteert de teeltvrije zone voor boomgaarden van 50 meter op een verkeerde manier, vinden LTO Noord en de NFO.

Ruimer+beleid+spuitvrije+zone+Houten
© Nieuwe Oogst

Volgens LTO Noord en NFO maakt de gemeente in haar ontwerpbestemmingsplannen voor het Eiland van Schalkwijk en ’t Goy en omgeving ten onrechte gebruik van het overgangsrecht om een teeltvrije zone van 50 meter in te stellen, ook voor bestaande situaties.

De organisaties stellen dat dit planologisch en juridisch niet de juiste manier is om dit te borgen. Dat blijkt uit de zienswijze van de standsorganisaties op de twee ontwerpbestemmingsplannen van gemeente Houten.

Driftbeperkende maatregelen

LTO Noord en NFO verzoeken daarom de gemeente om te komen met een regeling die bestaand gebruik alsnog direct mogelijk maakt binnen deze teeltafstand.

Boomgaarden waar veel driftbeperkende maatregelen worden toegepast, kunnen volgens LTO Noord met een kortere teeltvrije zone toe.

Hoogte

Ook de hoogte voor teeltondersteunende maatregelen, zoals stellages voor regenkappen en vraatnetten, is te krap bemeten in de Houtense bestemmingsplannen, vinden LTO Noord en NFO.

Houten hanteert daarvoor 3 meter, terwijl in de praktijk ten minste 7 meter is gewenst, aldus de zienswijze.

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 8°
  90 %
Meer weer