Open dag vrijloopstal met proefstalstatus

De vrijloopstal Plus van familie Geenen in het Brabantse Bladel is op 8 mei te bekijken tijdens een open dag. Bijzonder aan deze melkveestal is dat hiervoor de proefstalstatus in het kader van groen label is aangevraagd.

Open+dag+vrijloopstal+met+proefstalstatus
© EU

Eigenaar Arjan Geenen van Vrijloopstal Plus: 'Bij ons staan het dierenwelzijn en de diergezondheid. De stal is een voorbeeld van hoe de sector steeds probeert aan te sluiten bij de wensen van de consument en maatschappij'.

In Nederland zijn al meer vrijloopstallen, die vaak worden gekenmerkt door het ontbreken van ligboxen en een open karakter. De koeien van Geenen lopen in een grote ruimte, gevuld met zaagsel.

Groen label

De proefstalstatus voor het groen label maakt deze stal extra bijzonder. Zo is de stal voorzien van een luchtwasser, die de ammoniak afzuigt. Inmiddels is in Noord-Brabant gestart met de bouw van de tweede vrijloopstal Plus.

De open dag is op vrijdag 8 mei tussen 9 en 16 uur. Het bedrijf is te vinden aan Ten Vorsel 2 in Bladel.

Kijkdagen

Deze open dag maakt deel uit van de Europa om de hoek Kijkdagen op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 mei. Deze dagen openen tientallen Europese projecten in heel Nederland hun deuren voor publiek.

Projecten tonen wat die – mede met Europese financiering – bijdragen aan innovatie, economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer