Oproep+Dierenbescherming+verbaast+VVD
Nieuws
© Geert Job Sevink

Oproep Dierenbescherming verbaast VVD

VVD Groningen is verbaasd over de oproep van de Dierenbescherming om in Groningen een bouwstop in te stellen voor nieuwe stallen. Dat stelt Statenlid Matthijs Oosterhuis.

Aanleiding voor de oproep van de Dierenbescherming is de uitspraak van de Raad van State dat zaken als dierenwelzijn niet in een bestemmingsplanwijziging van een Brabantse gemeente mogen komen.

Omdat de Raad van State onlangs kanttekeningen plaatste bij vergelijkbare regels in de provincie Brabant, bestaat de vrees dat het Groninger Verdienmodel niet meer kan gelden in Groningen.

Dierenwelzijn verbeteren

Matthijs Oosterhuis: "Het Groninger verdienmodel bevat juist afspraken om dierenwelzijn te verbeteren.' Je zou dus verwachten dat de dierenbescherming zich net als de VVD zorgen maakt om deze ontwikkeling.

'Niets is minder waar: men lijkt het juist toe te juichen als het verdienmodel van tafel gaat. Dit zou een klap zijn in het gezicht van de landbouwsector en natuurbescherming, die zich tot het uiterste hebben ingespannen voor het verbeteren van milieu en dierenwelzijn.'

Stikstofuitstoot

De VVD in Groningen vindt dat boerenbedrijven mogen uitbreiden. Oosterhuis: "In tegenstelling tot wat de partij voor de Dieren beweert is er in Groningen géén probleem met stikstofuitstoot en is er géén mestoverschot.'

Weer

 • Zondag
  8° / 1°
  10 %
 • Maandag
  9° / 6°
  50 %
 • Dinsdag
  6° / 4°
  70 %
Meer weer