‘Stroomkabelonder water’

Zeeland - De stroomkabel die een te ontwikkelen windmolenpark voor de Zeeuwse kust moet verbinden met Borssele, moet zo lang mogelijk onder water blijven.
Dat stelt ZLTO in haar reactie op de conceptnota Reikwijdte en Detail. Daarin zijn drie tracés opgenomen, waarvan twee het laatste stuk over land: één dwars door Walcheren, de andere via het Veerse Meer, Walcheren en Beveland.
ZLTO pleit voor de derde variant die in de nota staat. Hierbij wordt de kabel via de Westerschelde richting het pal achter de dijk gelegen Borssele getrokken.
Volgens ZLTO-relatiebeheerder Ko de Regt zijn er voldoende redenen om te kiezen voor dit scenario. ‘Zeker omdat de scenario’s elkaar qua kosten nauwelijks ontlopen.’
Een kabel die de Zeeuwse akkers doorsnijdt, is niet bevorderlijk voor het bodemprofiel en leidt gegarandeerd tot gebruiksbeperkingen. Verder is de kans groot dat de leiding haaks ligt op de ligging van de drains, met alle gevolgen van dien.
Tot slot vraagt ZLTO aandacht voor de gevolgen voor precisielandbouw. Zo bestaat het risico dat er verstoringen ontstaan op de hightech-apparatuur van boeren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer