Meststoffenbranche verenigt zich

De verschillende organisaties in de minerale meststoffensector hebben zich verenigd in een nieuwe belangenorganisatie: Meststoffen Nederland.

Meststoffenbranche+verenigt+zich
© Meststoffen Nederland

De vereniging vertegenwoordigt zowel producenten en blenders als groot- en kleinhandelaren in minerale meststoffen.

'Minerale meststoffen zijn als aanvulling op dierlijke mest onmisbaar om tot goede opbrengsten en hoge gewaskwaliteit te komen', licht Marc van Doorn, voorzitter van Meststoffen Nederland toe.

Nutriënten

'De Nederlandse landbouw produceert dierlijke mest en die moet zo goed mogelijk worden gebruikt', vervolgt Van Doorn.

'Dierlijke mest bevat echter niet altijd de juiste of voldoende nutriënten. Een aanvulling met behulp van minerale meststoffen om tot een optimaal resultaat te komen is eigenlijk onmisbaar.'

Maatwerk

Samenwerking tussen producenten, blenders en distributeurs van minerale meststoffen is volgens Van Doorn dan ook van groot belang om tot maatwerk te komen.

De bestaande organisaties Vereniging Kunstmest Producenten(VKP), Minerale Meststoffen Federatie(MMF), de Nederlandse Vereniging van Blenders(NVB) en Minerale Meststoffen Distributie (MMD) hebben daarom hun krachten gebundeld.

Bemestingsplannen

Meststoffen Nederland wil met haar ketenbrede kennis bijdragen aan een beleid waarin nutriënten efficiënt en verantwoord worden ingezet voor een duurzame en veilige agrarische productie. De organisatie wil boeren dan ook helpen bij de totstandkoming van optimale bemestingsplannen.

Van Doorn: 'Optimale bemesting leidt tot een maximale gewasopbrengst met minimale milieuverliezen. De kringloopgedachte is daarbij leidend. Als belangenorganisatie zal Meststoffen Nederland zich hier actief voor inzetten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer