Reesink boekt meer winst en omzet

Reesink in Apeldoorn heeft vorig jaar fors meer winst in omzet gerealiseerd. De omzet van het handelsbedrijf verdubbelde tot 473,2 miljoen euro, blijkt uit het jaarverslag.

Han ReindsenIn 2013 realiseerde Reesink een omzet van 236,6 miljoen euro. De omzetgroei in 2014 is vooral toe te schrijven aan de toevoeging van de bedrijven CT Agro en O. de Leeuw Groentechniek. Autonoom steeg de omzet met 7,3 procent.
De winst was vorig jaar 8,9 miljoen euro, bijna een verdubbeling ten opzichte van de 4,5 miljoen euro in 2013. ‘Ondanks aanhoudende moeilijke marktomstandigheden in diverse markten hebben wij een relatief goed jaar achter de rug’, zegt Reesink-topman Gerrit van der Scheer.
Van de omzet werd geografisch 8 procent in Kazachstan gerealiseerd. Het aandeel van de Nederlandse markt zakte van 58 procent in 2013 naar bijna 53 procent vorig jaar. De omzet in België daalde van 24 naar 21 procent. Het omzetaandeel van Duitsland bleef op 17 procent.
Voor 2015 verwacht Reesink een ‘relatief goed jaar’. Het handelsbedrijf gaat er daarbij wel vanuit dat het economisch herstel enigszins doorzet. De orderportefeuille is dit jaar goed van start gegaan. Tegelijk constateert de onderneming voorzichtigheid op de markt, dit vanwege de fluctuaties in de melkprijzen en internationale onrust.
Reesink is onder te verdelen in twee onderdelen: Reesink Equipment en Reesink Industries. Reesink Equipment is actief als distributeur van diverse A-merken voor onder andere de land- en tuinbouw, landschapsonderhoud, grond-, weg- en waterbouw. Het handelsbedrijf levert via dealers of rechtstreeks aan onder andere boeren en loonwerkers.
Reesink Industries is distributeur van staal, persoonlijke beschermingsmiddelen en hydraulische componenten. Klanten zijn staalbouwers, scheepvaartindustrie, machinefabrikanten en agro-industrie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer