De smaak van melk voor het voetlicht

Eerst laten walsen door het glas, goed ruiken, kijken en dan pas de melk proeven. Dat gaan melkveehouders, zuivelaars en melkkenners vrijdag 17 april in Kamerik doen tijdens het minisymposium Melksmaak(t).

De+smaak+van+melk+voor+het+voetlicht
© Ruud Ploeg

Dit symposium wordt gehouden op initiatief van LTO Noord, samen met melksommelier Bas de Groot. De bijeenkomst moet de aftrap vormen voor diverse initiatieven die de smaak en daarmee waarde van melk voor het voetlicht brengen.

Anoniem product

‘Je ziet dat de laatste decennia melk steeds meer een anoniem product wordt’, zegt Nils den Besten, provinciaal bestuurder bij LTO Noord Zuid-Holland.

‘Mijn moeder maakte vroeger kaas en ze proefde het direct als er een andere voerkuil was aangesneden. Dat koeienmelk zo verschillend smaakt, dat zijn we kwijt geraakt.’

Aan tafel

De initiatiefnemers willen met Melk-smaak(t) juist verschillende partijen, zoals horeca, onderzoekers, evenementenbureaus en boeren, met elkaar in aanraking brengen en elkaar laten inspireren.

‘Het gaat er nu om dat we mensen aan tafel krijgen die iets kunnen brengen en bijdragen aan een idee of er iets mee kunnen doen’, aldus Den Besten.

Aanmelden

Wie erbij wil zijn, kan zich aanmelden door in een paar zinnen te motiveren waarom hij of zij een inspiratiebron op het minisymposium is. Voor leden is het e-mailadres: amiddag@ltonoord.nl

De bijeenkomst wordt vrijdagmiddag 17 april gehouden bij De Beekhoeve in Kamerik. The Milk Story ondersteunt Melksmaak(t).

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer