Truffelcoalitie neemt stokje Varkansen over

Na zes jaar zit het werk van het innovatieproject Varkansen erop. Vier deelnemers aan Varkansen namen 10 april het stokje over en zetten het werk voort in de Truffelcoalitie.

Truffelcoalitie+neemt+stokje+Varkansen+over
© Nieuwe Oogst

Varkansen en aansluitend het Innovatieprogramma Varkansen hield zich bezig met duurzame innovatieve stalsystemen. Het project startte in 2008 en werd donderdag afgesloten op het bedrijf van de familie Ten Have - Mellema in het Groningse Beerta.

Worsteling

Doel van de Truffelcoalitie is elkaar verder helpen door ervaringen te delen en andere voorlopers te helpen. 'Het maakt niet uit of je wilt groeien tot een groot bedrijf of klein wilt blijven, iedereen worstelt met de vraag hoe je concept rendabel wordt', zegt voorzitter Annechien ten Have van de Truffelcoalitie.

Een concept rendabel maken, is een zoektocht. 'Je weet waar je naar toe wilt, maar je weet niet hoe je er moet komen', merkte een van de aanwezigen op. 'De kracht van de Truffelcoalitie is dat goed zien waar maatschappelijk de vragen liggen en een breed netwerk om zich heen hebben dat ze goed weten te benutten', aldus een ander.

In iedere windstreek

Annechien, Menno en Detmer ten Have zijn een van de Truffelboeren. De andere boeren zijn: Marijke en Michiel Nooijen uit het Brabantse Keldonk, Annemarie en Herbert Noordman uit Lemelerveld (Ov) en Steef en Ton Uijttewaal uit Schalkwijk (Ut). Elke windstreek zijn eigen Varkansenbedrijf.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer