Maat: soepel omgaan laatste superheffing

Het laatste superheffingsjaar mag niet leiden tot torenhoge boetes voor melkveehouders. Die boodschap heeft COPA-voorzitter Albert Jan Maat vanmorgen voorgelegd aan Janis Duklavs, voorzitter van de EU-Landbouwraad.

Maat%3A+soepel+omgaan+laatste+superheffing
© Dirk Hol

Vandaag vergaderen de Europese Landbouwministers onder leiding van de Letse minister Duklavs. Op de agenda staat onder meer de afronding van het laatste quotumjaar voor de melkveehouderij.

Geen enorme boetes

In een gesprek met Duklavs stelde Maat dat de Europese Raad alles moet doen om te voorkomen dat melkveehouders enorme bedragen aan superheffing moeten betalen over het melkprijsjaar 2014/2015. Ook voor Nederlandse boeren dreigt de heffing hoog op te lopen.

De COPA-voorzitter drong er op aan dat de landbouwministers toestemming geven om de vetcorrectie toe te passen. Wat er vervolgens aan boete over blijft, moet echt in de sector worden besteed.

Markten openen

Maat denkt aan innovatie stimulerende maatregelen en steun bij het openen van nieuwe markten na de Russische boycot. Daarnaast wil hij dat alle veehouders gebruik kunnen maken van de gespreide betaling over drie jaren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    12° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 9°
    70 %
Meer weer