Vereniging+StarFarmers+opgericht
Nieuws
© Vion Food

Vereniging StarFarmers opgericht

Leveranciersvereniging StarFarmers is woensdag 11 maart officieel opgericht. De vereniging vertegenwoordigt alle ruim 150 deelnemers aan het Good Farming Star marktconcept.

De deelnemers aan het Good Farming Starconcept hebben zich verenigd binnen StarFarmers om hun slagkracht te vergroten. Het idee is daarnaast dat een leveranciersvereniging het Good Farming Star marktconcept kan versterken.

Betrokkenheid

Door de betrokkenheid van de aangesloten varkenshouders te vergroten wordt het rendement voor alle ketenpartijen geoptimaliseerd, schrijft Vion in het persbericht. Komende jaren richten StarFarmers en Vion Food zich op het verder ontwikkelen van het marktconcept.

Het bestuur wordt gevormd door Good Farming Star varkenshouders Dick van der Vegt, Jaap Kreuger, Willem van Cuijk, Tom Derikx en Eric van den Hurk. Het bestuur vertegenwoordigt alle leden van StarFarmers en houdt jaarlijks een algemene ledenvergadering.

Een van de taken van het bestuur is overleg met verschillende ketenpartijen en NGO’s, zoals de Dierenbescherming en de overheid.

Oprichting StarFarmers

Eind vorig jaar communiceerden de varkenshouders hun voornemen om een leveranciersvereniging op te richten. Vanmiddag werd die in Boxtel bekrachtigd in aanwezigheid van het bestuur van StarFarmers en John de Jonge en Peter van Balkom namens Vion Food.

Vion Food blijft als ketenregisseur eindverantwoordelijk voor het concept.

Weer

 • Maandag
  8° / 6°
  70 %
 • Dinsdag
  5° / 2°
  50 %
 • Woensdag
  7° / 6°
  90 %
Meer weer