'Verkoop Duitse vestigingen geruchten'

Vion Food wil niet inhoudelijk reageren op het bericht dat alle Duitse vestigingen verkocht zouden worden. 'Ik ga niet in op geruchten', zegt ceo Michiel Herkemij.

%27Verkoop+Duitse+vestigingen+geruchten%27
© Vion

Het Financieele Dagblad schreef gisteren dat Vion de verkoop van de Duitse vestigingen voorbereidt. Reden daarvoor zou vooral zijn dat de banken de nodige reorganisaties niet willen financieren.

'We zijn volop bezig met de uitvoering van onze nieuwe strategische koers', zegt Herkemij tegen Nieuwe Oogst. 'Aangekondigd is dat daar ook het verkopen of sluiten bij hoort van vestigingen in Duitsland. Dat is geen nieuws.'

Keurings- en auditresultaten

Enkele onderdelen van de nieuwe koers zijn volgens Herkemij inmiddels gerealiseerd. Zo biedt Vion meer transparantie, onder meer door publicatie van keurings- en auditresultaten.

De benoeming van een nieuwe Raad van Commissarissen met veel externe deskundigheid is ook afgerond.

Reorganisaties

‘En we werken hard aan de voorgenomen reorganisaties', verklaart Herkemij. In dat kader wordt met de banken gesproken over financiering van de benodigde investeringen.

Details over het afstoten van Duitse bedrijfsonderdelen geeft Herkemij niet, maar hij spreekt de verwachting uit dat over een aantal weken meer bekend zal worden gemaakt. ‘Dan komen we met ons eigen, complete verhaal naar buiten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer