VION+wil+uit+defensieve+houding
Nieuws
© Vion

VION wil uit defensieve houding

Slachterij VION wil haar beschadigde reputatie herstellen. Dat zei VION-topman Godert Tegelberg tijdens de gisteren gehouden Agrifirm jongerendag.

We gaan terug naar onze corebusiness, legde Tegelberg uit aan de jonge boeren. ‘Varkens kopen, slachten en het vlees weer verkopen. Het VION onderdeel Ingredients is verkocht. Daar kunnen we ons niet langer verstoppen. Dat geldt ook voor buitenlandse bedrijven die niets hebben opgeleverd.’

Tegelberg geeft aan dat VION geheel transparant wil zijn. Ons bestuur heeft besloten om alle auditrapporten op het web te zetten. Daarmee nemen we een risico maar het biedt volledige openheid.

Reputatie

VION heeft een slechte reputatie gekregen bij de consument, weet Tegelberg die acht maanden geleden bij VION aantrad. ‘We willen dat in de komende jaren repareren. We hoeven niet mooi gevonden te worden maar wel weer worden gezien als een goed bedrijf.’

Verouderd

Tegelberg stelt dat er nog veel achterstallig onderhoud is bij VION. ‘Het IT-systeem is sterk verouderd. Daar is nog geen geld voor om dat aan te passen maar dat willen we in de komende jaren wel gaan doen.’

VION heeft wel gemotiveerd personeel en een efficiënte basis met veel volume, stelt Tegelberg.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer