Prijzen+boerenkaas+dalen+met+15+cent
Nieuws
© Voorlichtingsbureau Boerderijzuivel,

Prijzen boerenkaas dalen met 15 cent

De noteringen voor boerenkaas zijn deze maand gedaald met 0,15 cent. De kiloprijs voor boerenkazen boven de 20 kilo staat nu op 4,65 euro.

De kiloprijs voor boerenkaas van 12 kilo komt nu uit op 4,35 euro, die van 16 kilo op 4,50 euro. De prijs van Leidse 30+ staat nu op 4,60 euro. Voor kruidenkaas staat de prijs op 4,45 euro per kilo.

Oorzaak voor de prijsdaling is de ruime aanvoer, stelt de noteringscommissie in de nieuwsbrief van de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders.

Geen markt

'Naar nu blijkt wordt er kaas gemaakt waar op dit moment nog geen markt voor is en bestaat de vrees voor te grote voorraden. Van de omvang van deze surplus productie is lastig een beeld te krijgen, maar dat er in april extra kaas op de markt komt is wel duidelijk', motiveert de commissie.

'Dat werpt zijn schaduw vooruit. Er worden prijzen geboden voor deze kaas die onder de huidige notering ligt. De onzekerheden in de markt blijven het lastig maken om een betrouwbare notering op te maken.'

Stemming redelijk

De commissie omschrijft de stemming op de markt als 'redelijk'. De noteringscommissie komt op vrijdag 3 april opnieuw bijeen om de prijzen van boerenkaas vast te stellen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  20 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  10 %
 • Zondag
  14° / 13°
  90 %
Meer weer