Nieuw beeldmerk voor kaas van boerderij
Alle kaas die in Nederland op de boerderij wordt bereid, is voortaan herkenbaar aan een eigen beeldmerk. De Bond van Boerderijzuivelbereiders maakte dat vanmiddag bekend.
Het nieuwe beeldmerk moet kaas van koeien, schapen, geiten of buffels gemaakt op de boerderij extra onderscheiden van fabriekskaas. Het beeldmerk bestaat uit een ton met daarop de woorden 'Kaas van de Boerderij'.
Kaas van de boerderij moet niet worden verward met Boerenkaas. Daarvoor is een apart keurmerk dat onder andere garandeert dat Boerenkaas uitsluitend mag worden gemaakt van rauwe melk. Dat is melk die niet mag worden verhit boven de 40 graden Celsius.
Thermiseren
Het nieuwe beeldmerk is bedacht omdat steeds meer kaasmakers kiezen voor thermiseren . Daarbij wordt de melk verwarmd boven de 40 graden, maar blijft de temperatuur onder de 72 graden. Alles daarboven is pasteuriseren.
Of je nu rauwe melk gebruikt, thermiseert, pasteuristeert of gebruik maakt van microbieel stremsel, zolang de kaas op de boerderij is gemaakt, mag je het nieuwe beeldmerk gebruiken.
400 kaasmakers
Van de 20.000 boeren met melkvee zijn er nog iets minder dan 400 die de melk op hun eigen boerderij verwerken.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Claas VOLTO 1320T
Gebruikt, P.O.A.
-
John Deere - 6130R AP FH PTO
2021, P.O.A.
-
Kuhn GA 8030
Gebruikt, P.O.A.
-
Stiga TORNADO 398
Nieuw, € 2.231
Vacatures
Accountmanager Binnendienst
AgriPers - Wageningen
Technisch Manager Programma Natura 2000
Provincie Overijssel - Zwolle
Projectmedewerker BoerenNetwerk - Zet je in voor natuurinclusieve landbouw!
Wij.land - Abcoude (De Ronde Venen)
Onderzoeksassistent maisteelt
Wageningen University & Research - Lelystad
Docent veehouderij
Landstede MBO - Raalte
Weer
-
Vrijdag10° / 7°90 %
-
Zaterdag7° / 5°90 %
-
Zondag7° / 4°65 %