Beste boerenkaas komt uit Bladel

Kaasboerderij De Hooiberg uit Bladel heeft Cum Laude verkiezing 2013 voor de beste Goudse Boerenkaas gewonnen. De familie Meijer ontving donderdag in Zegveld de Gouden Kaasplak Trofee.

Beste+boerenkaas+komt+uit+Bladel
© Foto: Voorlichtingsbureau Boerderijzuivel

Op de tweede plaats eindigde maatschap Van Blokland uit Biddinghuizen. Derde werden de gebroeders Van der Plas uit Sassenheim, gevolgd door VOF De Wit 'Houtdijk' uit Kamerik en maatschap Verweij uit IJsselstein.

De smaak van de winnende Goudse Boerenkaas van de familie Meijer van De Hooiberg is volgens de jury van smaakdeskundigen mooi in balans, spannend en karaktervol, nootachtig en met een prettig zuurtje, lekker tintelend en met een cacaoachtig bittertje. De geur is prachtig en de boerenkaas is smedig. Ook in de technische keuring scoorde deze Goudse met 96 punten hoog.

Rauwe melk

'Het was een dubbeltje op zijn kant', aldus een gelukkige Gerhard Meijer. Het bedrijf van de familie Meijer bestaat uit 90 melkkoeien. Jaarlijks verkaast Meijer zo'n 150.000 liter melk, goed voor 1.500 kilo kaas. 'We gebruiken alleen rauwe verse melk.' De winnende belegen kaas is vorig jaar op 26 juni gemaakt.

In 2008 en 2010 stond de familie Meijer ook al op het podium omdat zij bij de beste vijf scoorden in de hoofdcategorie Goudse boerenkaas. Ook behaalden zij in 2010 de maximale score van 100 punten bij een regionale kaaskeuring in Zuid-Nederland. Vorig jaar won de familie Meijer Cum Laude in de categorie Oude Goudse Boerenkaas.

Winnaars

Dit jaar waren er maar liefst 140 deelnemende producten van de boerderij verdeeld over verschillende categorieën. De familie Verweij won de categorie oude boerenkaas. De beste boerenkruidenkaas komt van kaasboerderij 'De Gelder' uit Tijnje. De titel voor de beste Boeren-Leidse kaas ging naar maatschap Heemskerk-Van der Geest uit Oud Ade.

Naast bovengenoemde winnaars mogen 20 extra boeren in de categorie Goudse Boerenkaas tijdelijk het predicaat Boerenkaas Cum Laude voeren. Dit omdat hun Boerenkaas tot de absolute top behoort.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer