Dijksma+komt+met+Brabantwet+veehouderij
Nieuws
© nieuwe oogst

Dijksma komt met Brabantwet veehouderij

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken komt zaterdag met een Brabantwet voor een duurzame veehouderij. Dat zegt zij in een interview met het Eindhovens Dagblad.

Dijksma praat vanmiddag tijdens een politiek café in Reusel over de intensieve veehouderij in Noord-Brabant. Het kabinet gaat de Crisis- en herstelwet voor deze provincie aanpassen.

Losse schroeven

Door een uitspraak van de Raad van State over een bestemmingsplanwijziging in gemeente Reusel-De Mierden kwam de toekomst van de intensieve veehouderij op losse schroeven te staan.

Bestemmingsplannen mogen alleen regels bevatten die ruimtelijk relevant zijn en geen zaken als dierenwelzijn, brandveiligheid en diergezondheid, oordeelde de rechter.

Dijksma wil met een aanpassing in de Crisis- en Herstelwet de uitspraak van de rechter omzeilen. Hiermee krijgt het veehouderijbeleid een betere juridische onderbouwing.

Groningen

In Groningen speelt een soortgelijk probleem met het Groninger Verdienmodel. Provincie Groningen onderzoekt of ze gaat aanhaken bij Noord-Brabant.

Weer

 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 19°
  40 %
 • Vrijdag
  28° / 19°
  70 %
Meer weer