Dijksma komt met Brabantwet veehouderij

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken komt zaterdag met een Brabantwet voor een duurzame veehouderij. Dat zegt zij in een interview met het Eindhovens Dagblad.

Dijksma+komt+met+Brabantwet+veehouderij
© nieuwe oogst

Dijksma praat vanmiddag tijdens een politiek café in Reusel over de intensieve veehouderij in Noord-Brabant. Het kabinet gaat de Crisis- en herstelwet voor deze provincie aanpassen.

Losse schroeven

Door een uitspraak van de Raad van State over een bestemmingsplanwijziging in gemeente Reusel-De Mierden kwam de toekomst van de intensieve veehouderij op losse schroeven te staan.

Bestemmingsplannen mogen alleen regels bevatten die ruimtelijk relevant zijn en geen zaken als dierenwelzijn, brandveiligheid en diergezondheid, oordeelde de rechter.

Dijksma wil met een aanpassing in de Crisis- en Herstelwet de uitspraak van de rechter omzeilen. Hiermee krijgt het veehouderijbeleid een betere juridische onderbouwing.

Groningen

In Groningen speelt een soortgelijk probleem met het Groninger Verdienmodel. Provincie Groningen onderzoekt of ze gaat aanhaken bij Noord-Brabant.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  23° / 10°
  5 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  5 %
 • Donderdag
  26° / 15°
  55 %
Meer weer