Stadskanaal: teleurstelling over iv-zaak

Gemeente Stadskanaal vindt het jammer dat de Raad van State in haar uitspraak over de intensieve veehouderij (iv) in Groningen 'op een afstand is blijven staan'.

Stadskanaal%3A+teleurstelling+over+iv%2Dzaak
© NVT

De Raad van State liet deze week weten dat Groningen verder mag met haar intensieve veehouderijbeleid.

De gemeente spande samen met LTO Noord een rechtszaak aan om Groningen te dwingen met argumenten te komen voor het intensieve veehouderijbeleid dat ze voert. Volgens LTO Noord en Stadskanaal is de omgevingsverordening met witte, gele en groene zones willekeurig tot stand gekomen.

Geen motivatie

'De Raad van State mengt zich niet in de bestuurlijke afwegingen, liet ze weten.

Wij vinden het onterecht dat de provincie haar beleid niet hoeft te motiveren. Waar de gemeente de motivering inhoudelijk tot in de puntjes moet verzorgen, kan de provincie volstaan met 'Waarom. Daarom?' , stelt Geert Metselaar van gemeente Stadskanaal.

Bedrijven op slot

Doordat de provincie verder mag met het beleid, komen enkele tientallen intensieve veehouderijen in Stadskanaal op slot.

Metselaar: 'Het is mogelijk om individueel een zaak aan te spannen bij de rechter. Maar dat is niet te doen, de procedures voor de aanvraag zijn zo verschrikkelijk duur, het gaat vaak om een jaarinkomen. Ze zijn eigenlijk kansloos om een aanvraag in te dienen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  8° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  10 %
Meer weer