LTO+Groningen%3A+uitspraak+teleurstellend
© Twan Wiermans

LTO Groningen: uitspraak teleurstellend

LTO Noord Groningen reageert teleurgesteld op de uitspraak van de Raad van State. De rechter geeft de provincie gelijk dat het intensieve veehouderijbeleid van Groningen niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening.

'Ik verbaas me over de uitspraak', zegt voorzitter Hilbrand Sinnema.

Datgene waarom LTO Noord vroeg, de onderbouwing van het intensieve veehouderijbeleid, is volgens Sinnema niet behandeld.

'We hadden minimaal een omschrijving en toelichting verwacht. Maar dat kan de rechter niet behandelen. Mijn vertrouwen in de rechtstaat heeft een deuk opgelopen.'

Summiere overweging

Advocaat Paul Bodden spreekt van 'een summiere overweging door de provincie'. 'Het gaat om een loze zin, zonder verdere onderbouwing. De Raad van State heeft te makkelijk aangenomen dat de provincie gelijk heeft.'

Door de uitspraak blijft een aantal intensieve veehouderijen in gemeente Stadskanaal op slot zitten. 'Los van het feit dat nieuwvestiging niet kan, kan een normale bedrijfsontwikkeling ook niet meer. Dat is echt triest', zegt Sinnema

Vervolgstappen

LTO Noord Groningen beraadt zich met Bodden op de vervolgstappen.

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 0°
  40 %
 • Woensdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer