Toelating Arctic Apples in VS

Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) geeft toestemming om ggo-appels in de Verenigde Staten op de markt te brengen.

Toelating+Arctic+Apples+in+VS
© VidiPhoto

De toelating betreft de zogeheten Arctic Apples, dit zijn appels die vanwege een genetische aanpassing na het aansnijden minder snel bruin kleuren.

Enzym onderdrukken

De Arctic Apples zijn een product van het Canadese bedrijf Okanagan Specialty Fruits. Dit bedrijf heeft onder meer de bestaande rassen Golden Delicious en Granny Smith zodanig genetisch behandeld dat de enzym die de bruinverkleuring veroorzaakt wordt onderdrukt.

De Belgische krant De Morgen meldt op zijn website dat het nog zeker tot 2017 zal duren voordat de eerste ggo-appels in de winkels zullen liggen. De productie moet eerst op gang gebracht worden.

175.000 bezwaarschriften

De uiteindelijke toelating van Arctic Apples heeft drie jaar geduurd. Ook in de VS was er veel weerstand en de USDA ontving in totaal 175.000 bezwaarschriften.

De Amerikaanse overheid heeft uiteindelijk besloten tot de toelating omdat de ggo-aanpassing volledig in het belang is van de consument en niet van het teeltproces.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer