PRP Sol krijgt erkenning SKAL

Bodemverbeteraar PRP Sol is sinds juni 2014 toegelaten in de biologische landbouw. Producent PRP Technologies staat op de Bio-beurs om PRP Sol onder de aandacht van de biologische sector te brengen. Het product bevat specifieke micro-elementen en minerale zouten. PRP Sol werkt alleen als in de bodem voldoende organisch materiaal aanwezig is. In combinatie met vaste mest, groenbemesters en voldoende gewasresten is het effect het grootst.
Vanwege de behoefte aan organisch materiaal in de bodem lijkt PRP Sol zeer geschikt voor de biologische teelt. Naast gangbare landbouwers hebben afgelopen jaar biologische landbouwers ervaring opgedaan met de bodemverbeteraar.
PRP Technologies is in Frankrijk opgericht door microbioloog Roland Pigeon. Zijn filosofie luidt dat alle hogere vormen van leven voor hun voortbestaan afhankelijk zijn van micro-organismen. Vanuit die visie is de basis gelegd voor het ontwikkelen en produceren van mineralen zouten en micro-elementen die op celniveau het functioneren van micro-organismen, planten en dieren bevorderen.
Naast PRP Sol brengt PRP Technologies onder meer PRP Fix op de markt. Dit is een product om het strobed in een potstal te behandelen. Door een verbeterde omzetting van stro kan er minder stro worden gebruikt omdat de vochtopname hiermee wordt verhoogd. Verder is PRP EBV een plantversterker die enzymatische processen op celniveau ondersteunt en onder stressomstandigheden toegepast kan worden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer