Uienhandel leeft weer op

Ondanks sombere verwachtingen over de afzet van Nederlandse uien blijkt in de praktijk dat de handel behoorlijk doorloopt.

Uienhandel+leeft+weer+op
© Anton Dingemanse

Op de regionale landbouwbeurzen stegen de noteringen deze week met 0,50 tot 1 euro per 100 kilo. De noteringen voor gele uien variëren van 6 euro tot 8 euro per 100 kilo.

De noteringscommissies omschrijven de markt als prijshoudend en vast. Bureau Uienmarkt Informatie (BUI) constateert dat de Nederlandse uienhandel weer kooplust vertoont om met voldoende werkvoorraad aan de verplichtingen te kunnen voldoen.

Tijdelijke aard

Rond de feestdagen zijn de sorteerbedrijven niet al teveel verplichtingen aangegaan vanwege de verwachting dat de afzet zou terugvallen. Volgens BUI beweren insiders overigens dat de opleving van deze week van tijdelijke aard is.

De hoofdbestemming voor Nederlandse uien blijft West-Afrika. Met name Senegal zou voor januari exportlicenties hebben afgegeven voor de levering van 25.000 ton uien.

Baalprijs stijgt

De baalprijs is door de opleving van de exportvraag gestegen van 10 euro rond de jaarwisseling naar nu 12 euro per 100 kilo.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 7°
  0 %
 • Dinsdag
  22° / 8°
  0 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  0 %
Meer weer