Melkprijs gemiddeld 34 euro

De berekende voorschotmelkprijzen kwamen in november vorig jaar uit op gemiddeld 34,10 euro per 100 kilo standaardmelk. Dat meldt Willem Koops van ZuivelNL.

Melkprijs+gemiddeld+34+euro
© Nieuwe Oogst

Het gaat hierbij om een daling van 1,65 euro ten opzichte van de vorige maand. Ten opzichte van november 2013 is dit een daling van 6,51 euro per 100 kilo. Dit is 16 procent.

Vanaf deze maand voert ZuivelNL de melkprijsvergelijking uit. Bij de opheffing van het Productschap Zuivel is besloten een aantal taken, waaronder deze melkprijsvergelijking, voort te zetten door de ketenorganisatie voor de zuivelsector.

Hoewel de decembermelkprijzen nog niet volledig bekend zijn, is wel een goede inschatting te maken van het melkprijsjaar 2014, stelt Willem Koops van ZuivelNL.
‘Afhankelijk van de hoogte van de nabetalingen komt de gemiddelde melkprijs in 2014 waarschijnlijk uit op een iets hoger niveau dan het recordjaar 2013.’

Gestegen

‘Dit komt doordat de melkprijzen van de Franse en Britse zuivelondernemingen en het Italiaanse Granorolo vorig jaar met meer dan 5 procent zijn gestegen. De berekende voorschotmelkprijzen van het Finse Hameenlinnan Osuusmeijeri en het Deense Arla lagen in 2014 zo’n 2 procent hoger dan het jaar ervoor.’

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer