Grotere omzet voor Agrico

Aardappelcoöperatie Agrico heeft in boekjaar 2013-2014 een omzet van 270 miljoen euro gerealiseerd. Dat is 10 miljoen euro meer dan het voorgaande boekjaar.

Grotere+omzet+voor+Agrico
© Agrico

In een reactie op de jaarcijfers meldt Agrico dat 2013-2014 een goed aardappeljaar was, met mooie prijzen voor zowel consumptieaardappelen als pootgoed.

Van de netto-omzet van Agrico is meer dan 80 procent afkomstig van de afzet van pootgoed. Dat is enkele procenten meer dan vorig jaar. De omzet betreft voor ruim 75 procent verkoop naar buitenlandse bestemmingen.

Inkoop aardappelen

In totaal betaalde Agrico in 2013-2014 195 miljoen euro uit aan de aardappeltelers voor de inkoop van aardappelen. Dat is een stijging van 4,8 procent ten opzichte van 2012-2013.

Het nettoresultaat van 2,8 miljoen euro is vergelijkbaar met vorig jaar en wordt vrijwel volledig aan het eigen vermogen toegevoegd.

Moeizame markt

Voor het lopende seizoen meldt Agrico dat de afzet van pootgoed overzee goed loopt. De Europese markt verloopt daarentegen moeizaam vanwege tegenvallende consumptieprijzen.

De verwachting is dat er op korte termijn geen verbetering komt van de marktsituatie voor aardappelen. Agrico gaat ervan uit dat de verschillen in uitbetaling tussen rassen en producten dit jaar flink kunnen oplopen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
Meer weer