Po%C3%ABtisch+Bildts+pootgoed+naar+Malta
Nieuws
© Gert Gort

Poëtisch Bildts pootgoed naar Malta

Aardappelcoöperatie Agrico heeft speciale jutezakken laten bedrukken met een gedicht van Hein Jaap Hilarides. De jutezakken zijn bedoeld voor het verschepen van Bildts pootgoed naar Malta.

Rond maart 2015 wordt de oogst Maltese gedichten met de nieuwe aardappelen vanuit Malta teruggevoerd. Zo zal het vier jaar lang gaan.

In 2018 zal de viertalige bundel (Fries/Bildts, Nederlands, Maltees, Engels) in Leeuwarden en op Malta worden gepresenteerd. Hilarides is singer/songwriter in de Bildtse streektaal.

Akkerbouw

Stichting De Bildtse Aardappelweken is bedenker van project Poëtische Aardappels. Volgens de stichting krijgt de akkerbouw de kans om zich op een heel veelzijdige, innovatieve en creatieve wijze te presenteren tot en met 2018.

De feestelijke ‘tewaterlating’ van de eerste poëtische aardappelen is volgende week woensdag vanaf de Blokhuispoort in Leeuwarden.

Met het project wil Stichting De Bildtse Aardappelweken de samenwerking tussen Leeuwarden en Valette op Malta, beide culturele hoofdsteden van Europa in 2018, versterken.

Weer

 • Vrijdag
  9° / 6°
  25 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  10 %
 • Zondag
  5° / 0°
  10 %
Meer weer