'Aantal Deense slachtvarkens droogt op'

Over twintig jaar worden er in Denemarken geen varkens meer geslacht.

%27Aantal+Deense+slachtvarkens+droogt+op%27
© NVT

Dat zegt Martin Anderssen, varkensspecialist van het Deense onderzoekscentrum voor de varkenssector tegenover The Pig Site.
Het aantal varkensslachtingen in Denemarken is al jaren aan het afnemen, terwijl de export van levende biggen en varkens jaarlijks sterk stijgt.

Export

In totaal heeft Denemarken in de eerste negen maanden van 2014 13,56 miljoen varkens geslacht. Dit is een daling van 2,1 procent ten opzichte van 2013. In 2010 slachtte Denemarken over het volledige jaar nog 20,24 miljoen varkens, maar in 2013 was dit al geslonken tot 18,97 miljoen varkens.
Tegenover het teruglopende aantal slachtingen, staat een sterke groei van de uitvoer van levende dieren. Biggenexport is tussen 2010 en 2013 met 11,6 procent gestegen.

Slachterijen

De ontwikkeling van het dalende aantal slachtingen en de sterk groeiende export, baart Martin Anderssen, van het Deense onderzoekscentrum voor de varkenssector, grote zorgen.
‘Het slachtcijfer is aan het dalen en als er geen actie wordt genomen, blijft de productie dalen. Als het zo doorgaat zijn er over 20 jaar geen slachterijen meer in Denemarken.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer