Dijksma en Jørgensen vormen welzijnspact

Nederland en Denemarken moeten samen het verbeteren van dierenwelzijn op Europees niveau aanjagen. Staatssecretaris Sharon Dijksma en de Deense landbouwminister Dan Jørgensen hebben dat vandaag nog eens vastgesteld.

Dijksma+en+J%C3%B8rgensen+vormen+welzijnspact
© Lars Svankjær

Jørgensen is op bezoek in Nederland. Samen met Dijksma nam hij vanmorgen, in het kader van het onderwerp dierenwelzijn, onder meer een kijkje op een kalverbedrijf.

Argwaan

In eigen land staat Jørgensen, met 35 jaar de jongste landbouwminister van Europa, al heel lang bekend als een voorvechter van meer dierenwelzijn. Op zijn benoeming als minister van Landbouw, een half jaar geleden, werd door veel veehouders dan ook met argwaan gereageerd.

Dijksma ziet in hem een bondgenoot in de strijd voor betere regels voor het transport van slachtvee, zei ze gisteren in een Kamerdebat. Vandaag is afgesproken dat ze in Brussel samen gaan optrekken om de EU-regels aan te scherpen.

Acht uur

Dijksma en Jørgensen pleiten voor een maximum transporttijd van acht uur overal in de EU. ‘We zullen er alles aan doen om andere lidstaten van de noodzaak van nieuwe en scherpere transportregels te overtuigen,' aldus Dijksma.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer