Platform+voor+noordelijke+tuinbouw
Nieuws
© John Oud

Platform voor noordelijke tuinbouw

LTO Noord Glaskracht werkt samen met andere tuinbouwsectoren aan de oprichting van een innovatieplatform voor Noord-Nederland. De drie noordelijke provincies steunen het initiatief.

Het platform moet begin volgend jaar operationeel worden. Het biedt niet alleen glastuinders, maar ook bollen- en fruittelers en boomkwekers een structuur om nieuwe ideeën gezamenlijk vorm te geven.

Omdat innovatie een van de pijlers is van het nieuwe Europese landbouwbeleid, verwacht het platform dat initiatieven ook in aanmerking komen voor EU-subsidies.

Onderlinge binding

'Het gaat om innoveren en versterken van de onderlinge binding', zegt Glaskracht-bestuurder Cees Ruhé. Als er behoefte aan is, kan het platform ook dienen voor het uitvoeren van regionale promotie van de sector.

De nieuwe organisatie wordt vormgegeven als coöperatie. Dragende organisaties zijn naast LTO Noord Glaskracht verder LTO Noord, zachtfruitkwekersvereniging Noord-Nederland, regionaal onderzoek lelieteelt, boomkwekerskring Noord-Nederland en KAVB Noord-Nederland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer