Pluimveehouder De Baar: ‘Eigen label Eibaar vergroten en eiland promoten’

Pluimveehouder Hanneke de Baar in Den Bommel is voorzitter van Buutegeweun. ‘De coöperatie is breed samengesteld. Er zitten ook horecaondernemers bij, slagers, bakkers, de Rabobank en meer partijen die dit initiatief een warm hart toedragen’, vertelt ze.
Afzet van streekproducten is niet het enige doel. Zelf houdt De Baar met haar echtgenoot Sjef 25.000 vrije-uitloopkippen en 24.000 scharrelkippen. Onder het label Eibaar brengen zij hun Flakkeese vrije-uitloopeieren aan de man.
‘Onze voornaamste reden om mee te doen is dat we ons label willen promoten en de eierafzet vergroten. Daarnaast is het voor ons belangrijk dat we dit een mooi initiatief vinden om het eiland te promoten, leefbaar te houden en mensen naar Goeree-Overflakkee te trekken’, verklaart De Baar.
‘Ik verwacht niet veel omzet met onze eieren in de Markthal te halen. We zetten dagelijks 45.000 eieren af. Daarvan wordt slechts een ministukje in de Markthal verkocht, maar de coöperatie wil via meer kanalen de producten afzetten. Veel andere ondernemers zitten er net zo in’, weet de pluimveehouder.
‘Onze uitdaging is nu om dit initiatief tot een succes te maken’, vervolgt De Baar. ‘Het is allemaal erg snel gegaan. We zien dat de omzet stijgt, dat er markt is en dat er kansen liggen. Maar het moet duidelijk nog groeien, we moeten er nog hard aan trekken.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer