Suiker Unie wil meer export suiker

Suiker Unie wil meer exportmogelijkheden van surplussuiker naar de wereldmarkt, dit vanwege de bijzonder grote oogst van 2014.

Suiker+Unie+wil+meer+export+suiker
© Nieuwe oogst

Dirk de Lugt, voorzitter Raad van Beheer Cosun en Albert Markusse, algemeen directeur Suiker Unie, benadrukten dit deze week tijdens een bezoek van twee leden van de Europese commissie, Joost Korte en Martin van Driel, aan Suiker Unie in Dinteloord.

Beide commissieleden spelen vanuit Brussel een belangrijke rol met betrekking tot de suikermarktordening. Tijdens het bezoek werd gesproken over de ontwikkelingen in de suikerindustrie en toekomst van de suikerregeling.

Grote suikervoorraden

Cosun hoopt door het plaatsen van extra suiker op de exportmarkt dat komend jaar minder surplussuiker doorgeschoven hoeft te worden. Het zou een oplossing kunnen zijn voor de grote suikervoorraden zoals die dreigen te ontstaan in de Europese Unie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 6°
  20 %
 • Woensdag
  6° / 5°
  20 %
Meer weer