RFC+bouwt+nieuw+kaaspakhuis
Nieuws
© Nieuwe Oogst

RFC bouwt nieuw kaaspakhuis

FrieslandCampina gaat in Gerkesklooster een nieuw kaaspakhuis bouwen en het pekellokaal herbouwen. Als gevolg van een zware brand op 29 juli 2014 is het kaaspakhuis en een deel van het pekellokaal verloren gegaan.

De herbouw kost 30 miljoen euro. Het nieuwe geautomatiseerde kaaspakhuis omvat een opslagcapaciteit voor 2.100 ton kaas, kaasbehandellijnen en een expeditieruimte. Het is de bedoeling dat het pakhuis in november 2015 klaar is.

Op 3 september kon voor het eerst na de brand weer kaas worden geproduceerd. De melkpoeder- en Valess-productie was al in de loop van augustus hervat. Andere FrieslandCampina kaasproductielocaties namen een deel van de kaasproductie over.

Na afronding van de bouwactiviteiten zal de kaasproductie van FrieslandCampina in Gerkesklooster weer op het oorspronkelijke niveau van circa 57.000 ton kaas per jaar liggen.

Speciaalkazen

FrieslandCampina produceert in Gerkesklooster speciaalkazen als Slankie 20+, Mimolette, Goudse 4,5 kg, Edam en Geitenkaas . Daarnaast produceert de onderneming er Valess en melkpoeder. Circa een derde van de kaas wordt geëxporteerd.

FrieslandCampina heeft verder kaasproductielocaties in Workum, Marum, Bedum, Lutjewinkel, Balkbrug, Steenderen, Rijkevoort en Born.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  30 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer