RFC+neemt+zuivelbedrijf+Ivoorkust+over
Nieuws
© Nieuwe Oogst

RFC neemt zuivelbedrijf Ivoorkust over

Royal FrieslandCampina (RFC) neemt in Ivoorkust de zuiveltak en -productiefabriek van Olam over.

De overname betekent een uitbreiding van de activiteiten van RFC in dit West-Afrikaanse land, waar het al actief is met het merk Bonnet Rouge. De productportefeuille omvat gezoete gecondenseerde melk en geëvaporeerde melk.

De zuivelfabriek staat in Abidjan. Daar wordt verse lokale melk en melkpoeder verwerkt tot gezoete, gecondenseerde melk en geëvaporeerde melk. Die wordt in Ivoorkust verkocht onder de merknaam ‘Pearl’.

Beide partijen verwachten de transactie de komende maanden af te kunnen ronden. De zuivelactiviteiten en de fabriek gaan deel uitmaken van het bedrijfsonderdeel FrieslandCampina Europe, Middle East & Africa.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  9° / 3°
  10 %
 • Donderdag
  10° / 8°
  25 %
 • Vrijdag
  8° / 3°
  10 %
Meer weer