Wandelnetwerk Bollenstreek geopend

Het Wandelnetwerk Bollenstreek is vrijdag 3 oktober geopend in Lisse. Wandelaars kunnen de Bollenstreek nu ontdekken via in totaal 100 kilometer wandelroute.

Wandelnetwerk+Bollenstreek+geopend
© Fotografie Sven van der Vlught

De routekaart werd onthuld tijdens een bijeenkomst op het bedrijf van veehouder Mart Duineveld.

De aanwezige bestuurders prezen allen de samenwerking tussen overheden, agrariërs, wandelaars en vrijwilligers, waardoor het wandelnetwerk mogelijk is gemaakt.

Door het boerenland

Het Wandelnetwerk Bollenstreek is een netwerk van in totaal 100 kilometer bestaande en nieuw ontwikkelde wandelroutes in zes gemeenten.

Daarvan gaat 40 kilometer over onverharde paden en 9 kilometer over agrarisch land. Hiervoor zijn boerenlandpadcontracten afgesloten met de agrariërs.

Trekpontjes

In het landschap zijn markeringen, bruggetjes en overstapjes over hekken aangebracht. Ook is het mogelijk met trekpontjes de Leidsevaart over te steken.

In de centra van alle gemeenten staan informatiepanelen over het knooppuntennetwerk. Wandelaars kunnen zelf hun route uitstippelen.

Wandelkaart

Er is een folder met wandelkaart gemaakt, waarop het hele netwerk te zien is. Daarin staan ook suggesties voor twintig ommetjes en drie dagwandelingen. De wandelkaart is gratis verkrijgbaar bij de gemeentehuizen en toerismecentra in de Bollenstreek.

Het kaartje is ook te downloaden op www.bollenstreek.info/wandelen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer