Varkens+in+Zicht+zoekt+nieuwe+geldbronnen
© john claessens

Varkens in Zicht zoekt nieuwe geldbronnen

Stichting Varkens in Zicht moet nieuwe geldschieters zoeken nu Productschap Vee en Vlees ophoudt te bestaan per 1 januari 2014. De stichting verliest hierdoor 220.000 euro aan subsidies.

Het bestuur voorziet daarom haperingen in de continuïteit van de werkzaamheden. Met de subsidies zijn nieuwe zichtstallen ontwikkeld en ingericht en is jaarlijks het Weekend van het Varken georganiseerd.

Bovendien is deze bijdrage ook gebruikt om een deel van het onderhoud van de zichtstallen en een deel van de bestuurskosten te dragen.

Donaties

Onder andere de mogelijkheid van donaties vanuit burgers en varkenssector wordt nu onder de loep genomen. Voor het continueren van alle activiteiten, zoals de laatste jaren zijn uitgevoerd, is jaarlijks 300.000 euro nodig.

Zichtstallen

Varkens in Zicht heeft nu 21 zichtstallen en twee schuilhutten. De stichting streeft naar 27 zichtstallen in 2015. De zichtstallen worden elk jaar door 100.000 mensen bezocht. Dit levert een bewezen positiever beeld op bij burgers die zo’n stal bezoeken.

? Klik voor de koersbepaling van Varkens in Zicht op bijgesloten pdf

Weer

 • Zondag
  6° / -3°
  10 %
 • Maandag
  7° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  8° / 3°
  50 %
Meer weer