Start ledenwerving POV

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) start vandaag met een grootscheepse ledenwervingscampagne.

Start+ledenwerving+POV
© POV

Deze week ontvangen alle Nederlandse varkenshouders een brief en een aanmeldingsformulier met informatie over de POV.

Voorzitter Ingrid Jansen van de POV geeft daarvoor de aftrap tijdens het jubileumfeest van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders vanavond in Rhenen. In september en oktober in totaal tien informatieavonden georganiseerd. Zo krijgen alle varkenshouders de gelegenheid zich te laten informeren over de POV.

Boer aan het roer

Voor varkenshouders is het belangrijk dat een aantal belangrijke zaken, zoals diergezondheid, onderzoek en innovatie, sectocommunicatie en -pr en voedselveiligheid, ook na het opheffen van het Productschap Vee en Vlees collectief en efficiënt geregeld blijven.

Om als POV collectief zaken te kunnen regelen zijn Algemeen Verbindend Verklaringen (AVV’s) nodig. Deze AVV’s worden door de minister alleen toegekend wanneer de POV minimaal 50 procent van de varkenshouders en twee derde van de productie vertegenwoordigt. Iedere varkenshouder telt.

'Wilt u als varkenshouder grip op uw toekomst? Word dan lid van de POV', aldus voorzitter Jansen. De POV is van, door, én voor varkenshouders. Met de POV staan de varkenshouders gezamenlijk aan het roer voor een sterkere positie in de keten.'

Informatieavonden

Alle varkenshouders en geïnteresseerden zijn van harte welkom op de informatieavonden. Voor een overzicht van de data en het aanmeldingsformulier klik hier.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer