Vier+kanshebbers+Woerdense+boerenkaastitel
Nieuws
© Agrarisch Centrum Woerden

Vier kanshebbers Woerdense boerenkaastitel

De familiebedrijven van Bert de Groot, Cor Janmaat, Dick van de Weerd en Leen en Jan de Wit zijn genomineerd voor Woerdense Boerenkaascompetitie.

De boerenkaasmakers brengen op dinsdag 26 augustus hun boerenkaas naar het Exercitieveld in Woerden waar het publiek de kaas kan proeven. Bij dit proeven wordt gevraagd om aan te geven welke het lekkerste is en op deze wijze bepaalt de consument welke Woerdense kaasboer de publieksprijs 'De allerlekkerste boerenkaas' wint.

Deze publieksprijs wordt op de Historische Kaasmarkt uitgereikt. Ook ontvangt één van de proevers, die voor deze winnende kaas heeft gekozen, een prachtige mand met streekproducten.

Touwtrekken

De kaasmarkt in Woerden is dit jaar van de woensdag naar de zaterdag verhuisd. Op zaterdag 30 augustus is de historische kaasmarkt.

Boeren en handelaren gaan dan op de markt touwtrekken om de laatste 2 cent. Winnen de boeren dan brengt de kaas 2 cent meer op. Zijn de handelaren de sterkste dan hebben deze een meevaller en wordt de prijs 2 cent per kilo lager.

Boerenkaasmarkt

De kaasmarkt in Woerden bestaat 128 jaar. Het is de laatst overgebleven boerenkaasmarkt van Nederland. Handelaren en boeren komen voor de kaasmarkt naar Woerden.

Ruim 40 procent van de Nederlandse kaashandel speelt zich af in de omgeving van Woerden en Bodegraven. Van daaruit gaat Nederlandse kaas de Europa en de wereld in. Die groei is er nog niet uit.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 11°
  20 %
 • Zondag
  21° / 12°
  20 %
 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
Meer weer